Over ons

Wat is de Crossbordertool?

De Crossbordertool is een tool waarmee e-tailers een op maat gemaakt advies krijgen over de mogelijkheden in cross border ondernemen in Frankrijk en Spanje. Zo kunnen zij  tot concrete acties komen om hun eigen concurrentiepositie en die van BV Nederland te verbeteren. Het onderzoekplatform is geïnitieerd door de Cross Border E-commerce Expertgroep van Shopping Tomorrow en wordt ondersteund door verschillende branche- en belangenverenigingen.

De Cross-Border E-commerce Expertgroep

De Cross Border E-commerce Expertgroep, editie 2016 van Shopping Tomorrow bestaat uit 23 experts en wordt voorgezeten door Dennis Raadschelders van DPD en Hans Siebum van Salesupply. De 23 experts van de Cross Border E-commerce Expertgroep onderzoeken Frankrijk en Spanje op het gebied van e-commerce en hebben hiervoor een tool gemaakt zodat alle bedrijven van Nederland de kennis van de experts kunnen gebruiken. In de tweede bijeenkomst werd al snel duidelijk dat het voor iedere expert een andere ervaring is geweest en dat “de weg naar het land toe” veel meer kennis behoeft dan de e-commerce informatie van het land zelf.

Vandaar dat de groep heeft besloten om een online tool te ontwikkelen, de Crossbordertool. Dit is een online tool, geschikt voor ieder bedrijf in Nederland. Na het doorlopen van de tool ontvangt u een gepersonaliseerde en praktische handleiding voor een roadmap naar de Franse en of Spaanse markt.

ShoppingTomorrow

Veel Founding Partners, Gastheren, Voorzitters en Experts van ShoppingTomorrow hebben aangegeven door te willen gaan met onderzoek. De concurrentie is de afgelopen jaren veel internationaler geworden. Het delen van kennis, ervaringen en best practices is daarom nog essentiëler.

De focus verschuift echter weer. Van het zetten van de stip op de horizon in 2013, het uitwerken van een roadmap in 2014 naar het gezamenlijk oplossen van concrete, gedeelde vraagstukken in 2015 en 2016.

In 2015 (400 experts verdeeld over 20 expertgroepen) en 2016 (450 experts verdeeld over 24 expertgroepen) heeft iedere expertgroep één specifiek probleem geadopteerd en uitgewerkt in een zogenaamde bluepaper. De Cross Border E-commerce Expertgroep heeft er voor gekozen om in plaats van een bluepaper een online tool te ontwikkelen.

 

Heeft u vragen over de tool of wilt u aanvullende informatie? Aarzel niet contact met ons op te nemen. U kunt ons bereiken op info@crossbordertool.nl.